Attraktioner

Attraktioner i verdensklasse – værd at rejse efter

Bliv inspireret, eller gå på opdagelse efter næsen

Jeg vejleder gerne før, og mens du er her

Andre SEVÆRDIGHEDER

 

 

Stevns Klint blev i 2014 udnævnt til UNESCO verdensarv. De imponerende og til tider frygtindgydende kridtklinter ved Stevns har gennem tiden vakt fascination og måske også en anelse frygt

 

 

     

Den rene, rå natur er det allermest fascinerende ved Stevns Klint. Det er ikke uden grund, at Stevns Klint er kendt af geologer fra hele verden for sin enestående geologi. Stevns Klint er nemlig det eneste sted på jorden, hvor man finder sporene efter en verdensomspændende klimakatastrofe for cirka 65 millioner år siden.

Man bør heller ikke snyde sig selv for en tur på trampestien, der løber fra Rødvig i syd til Bøgeskov Havn i nord – en tur på cirka 20 kilometer. Trampestien er afmærket i landskabet og ved tilgangsstederne er der opsat informationstavler, der fortæller, hvad der kan opleves på de enkelte delstrækninger.

Aller yderst på Stevns Klint finder du Højerup gl. Kirke som blev opført i 1200 tallet. Kirkens kor styrtede ned på stranden i 1928 på grund af havets fortæring af det bløde kridt. Sagnet fortæller ellers, at Højerup gl. Kirke hver julenat flytter sig et hanefjed ind i landet, men dette er tilsyneladende ikke nok til at afværge Østersøens glubende appetit der hvert år, i gennemsnit, fortærer ti centimeter af klinten.

Jeg samarbejder med naturguide Helle Merethe Jørgensen fra Oplev Stevns

 

Helle Merethe Jørgensen skræddersyr din tur, som du ønsker
Helle Merethe Jørgensen skræddersyr din tur, som du ønsker

Vemmetofte Strand

Fra strandkanten ser man ofte robåde fra den lokale roklub i Faxeladeplads
Vemmetofte Strand er skøn på alle årstider og velegnet til lystfiskeri, ridning, badning og smuk morgenmad på stranden.