skovtårnet set gennem nøgne træer

Attraktioner nær Vemmetofte Præstegård

Attraktioner i verdensklasse – værd at rejse efter

Bliv inspireret, eller gå på opdagelse efter næsen

Jeg vejleder gerne før, og mens du er her

Andre SEVÆRDIGHEDER

Stevns Klint set fra Højerup Kirke på en lidt kedelig forårsdag

Stevns Klint blev i 2014 udnævnt til UNESCO verdensarv. De imponerende og til tider imponerende kridtklinter ved Stevns, har gennem tiden vakt fascination og måske også en anelse frygt

 

 

Den rene, rå natur er det allermest fascinerende ved Stevns Klint. Det er ikke uden grund, at Stevns Klint er kendt af geologer fra hele verden for sin enestående geologi. Stevns Klint er nemlig det eneste sted på jorden, hvor man finder sporene efter en verdensomspændende klimakatastrofe for cirka 65 millioner år siden.

Man bør heller ikke snyde sig selv for en tur på trampestien, der løber fra Rødvig i syd til Bøgeskov Havn i nord – en tur på cirka 20 kilometer. Trampestien er afmærket i landskabet og ved tilgangsstederne er der opsat informationstavler, der fortæller, hvad der kan opleves på de enkelte delstrækninger.

Aller yderst på Stevns Klint finder du Højerup gl. Kirke som blev opført i 1200 tallet. Kirkens kor styrtede ned på stranden i 1928 på grund af havets fortæring af det bløde kridt. Sagnet fortæller ellers, at Højerup gl. Kirke hver julenat flytter sig et hanefjed ind i landet, men dette er tilsyneladende ikke nok til at afværge Østersøens glubende appetit der hvert år, i gennemsnit, fortærer ti centimeter af klinten.

 

Vemmetofte Strand

Fra strandkanten ser man ofte robåde fra den lokale roklub i Faxeladeplads
Vemmetofte Strand er skøn på alle årstider og velegnet til lystfiskeri, ridning, badning og smuk morgenmad på stranden.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.