Seværdigheder nær Vemmetofte

Besøg Stevns Klint, Unesco verdensarv

Eller nogen af de andre smukke, spændende, sjældne, interessante steder og mennesker i nærheden af Vemmetofte

Få overblik via Kalklandet – en del af østsjællands museum

Unesco verdensarv Stevns Klint og resten af Kalklandet kun en time fra København
1.000.000 års historie 1 time fra København

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

På en guidet tur kan du se kanonerne, de andre installationer i terrænet og det underjordiske fort, der består af 1,7 km lange gange 18 meter under jorden.
På en guidet tur kan du se kanonerne, de andre installationer i terrænet og det underjordiske fort, der består af 1,7 km lange gange 18 meter under jorden.

Langt nede under jorden havde militæret en vigtig base. Per fra Vemmetofte Præstegård har selv aftjent sin værnepligt der. Vi anbefaler, at du køber en guidet rundvisning, men det er også muligt at gå rundt selv.

25 meter under jorden i Stevnsfortet tørrer livsnyder og bonderøv Jens Hansen i dag  hele skinker. En af dem kan blive din!

 

Geomuseum Faxe er koralrev, hajer og blæksprutter

På Geomuseum Faxe kan du se fossilerne fra dyrene og få historien om de mere end 900 år, man har brudt kalk i det gamle koralrev.
På Geomuseum Faxe kan du se fossilerne fra dyrene og få historien om de mere end 900 år, man har brudt kalk i det gamle koralrev. Foto: Anders Wickström

Rejs 63 millioner år tilbage i tiden til dengang Danmark var dækket af et dybt hav, og der voksede et stort koralrev, hvor Faxe ligger i dag. Her levede hajer og krokodiller sammen med mere end 500 andre slags dyr.

Du kan også gå på fossiljagt i Faxe Kalkbrud og finde dine egne 63 millioner år gamle fossiler.

Gå på opdagelse i lokalområdet og få de personlige fortællinger via 1001 fortællinger

1001 fortællinger om Danmark

En app fra Kulturstyrelsen, hvor du får alle de gode historier og tips til, hvad der er værd at se. Herunder et eksempel, som Keld Grinder-Hansen Cand.mag., Ph.D. har bidraget med. Prins Karl boede på Vemmetofte Slot, og han fik bygget den imponerende længe i 1717, hvor Vemmetofte Præstegård befinder sig, tættest på slottet. Læs historien her.

 Prins Carls Skole i Store Torøje ligger tæt ved Fakse på Sydsjælland. Skolen blev bygget i 1719, og den er en af Danmarks ældste bevarede landsbyskoler. Det lille bindingsværkshus var opført til at rumme 70 fattige børn fra Store Torøje. Prins Carl og prinsesse Sophie Hedevig var Frederik den Fjerdes søskende. I begyndelsen af 1700-tallet oprettede prins Carl og prinsesse Sophie hedevig en række skoler på deres godser. Prins Carls Skole er den eneste der stadig står. Skolen fungerede som skole frem til cirka 1820. I dag rummer bygningen et lille skolemuseum. Offentligt tilgængelig Byggeår: 1719 Bygningsmateriale: Bindingsværk
PRINSENS LANDSBYSKOLE har direkte forbindelse til Vemmetofte Præstegård

 

Hestestald, livlæger, hoffolk og præster. Vemmetofte Præstegård har en historie
Hestestald, livlæger, hoffolk og præster. Vemmetofte Præstegård har en historie